Kunststof behuizingen van leveranciers – Caleg & EPN

Caleg_logo

Hoewel de naam van onze leverancier Caleg (Duitsland) misschien niet direct bekend klinkt, zullen de namen van de behuizingen wel een belletje doen rinkelen. Caleg is namelijk de leverancier van onze LSK serie. Voorheen ook bekend als kasten van het merk Sarel en Roger. Als één van de weinige leveranciers, heeft Caleg nog industriële PVC behuizingen in hun assortiment.
PVC (polyvinylchloride) is ammoniakbestendig en hierdoor uitermate geschikt voor toepassingen in de agrarische sector, maar ook andere sectoren zoals bijvoorbeeld transport, machinebouw en industrie is dit materiaal breed inzetbaar. De kasten uit de LSK serie kunnen ook in PC (polycarbonaat) worden geleverd, wanneer een hogere slagvastheid of UV-bestendigheid nodig is.
In aanvulling op de industriële behuizingen, levert Caleg ook installatiebehuizingen zoals lasdozen.  De lasdozen van LSK zijn vervaardigt uit PVC of PP (polypropyleen) en voorzien van zachte PVC snijnippels. Afhankelijk van de afmeting van de behuizing, bevat de lasdoos tussen de 7 en 14 invoertules.

Naast de kabeldozen heeft Caleg ook verschillende automatenkasten, variërend van 3 modules tot 26 modules.

Klik hier voor meer informatie over behuizingen van Caleg.

ammoniakbestendige_behuizing_PVC_agri
Kunststof behuizingen Caleg en EPN
EPN_logo

Onze leverancier Elektro-Plast (Polen) heeft de mogelijkheid om ABS kasten in dezelfde maatvoering als onze PVC kasten te leveren. ABS (acrylonitril-butadieen-styreen) is een stevig en makkelijk te bewerken materiaal dat breed inzetbaar is. Zo is het bijvoorbeeld uitermate geschikt in omgevingen met hoge concentraties alkaliën of koelvloeistoffen, zoals in de transportsector en automobielbranche.
De kastjes kunnen zowel met grijze deksel, als transparante PC-deksel worden geleverd.
EPN biedt een groot aantal standaard industriële behuizingen en junction boxes in afmetingen tussen 98x98x46mm en 506x330x130mm. 

Klik voor meer informatie over EPN behuizingen.

Daarnaast heeft EPN ook een zeer uitgebreid assortiment automatenkasten beschikbaar voor zowel inbouw als opbouw.
EPN maakt automaten- en groepenkasten in industriële en luxe uitvoering en met beschermingsklassen van IP20 tot IP65.
Deze zijn geschikt voor zeer uiteenlopende sectoren als utiliteitsbouw of industrie en alles er tussenin.
In onze folders kunt u meer informatie vinden over deze verschillende mogelijkheden.

industrie kastjes
Kunststof Wandkast ABS
transport
Volgende week een toelichting op de specialiteiten van onze leverancier FiBox.

Door onze onderlinge samenwerking en de samenwerking met onze klanten, komen we altijd tot een perfect passende oplossing voor elke uitdaging. 

Daarom ons motto: “Altijd een kast die past!