Aluminium behuizingen

Altijd een kast die past

Wat voor soort behuizingen?

Aluminium behuizingen zijn een veelzijdig, stevig en kunnen eenvoudig worden aangepast aan de installatie van elektrische, elektronische en pneumatische componenten. De robuuste kasten zijn geschikt om gebruikt te worden onder zware omstandigheden.

Bovendien kunnen ze worden gebruikt als aansluitdozen voor kabels en leidingen, of nemen ze de taak op zich om zeer gevoelige elektronische apparatuur te beschermen tegen water, vuil en stof (EMC afscherming).

Voordelen van aluminium ten opzichte van plaatstaal zijn bijvoorbeeld het gewicht en de warmtegeleiding.

 

Klemmenkast

aluminium_industriekast_klemmenkast_behuizingen

Afmetingen:

50x45x30mm -
600x310x180mm

Beschermingklasse:

IP66 / IP67 / IP68
IK 8

Optioneel:

ATEX
EMC
UL-keurmerk

Maatwerk

Aluminium_schakelast_installatiekast_wandkast_maatwerk

Afmetingen:

tot 2950x600x250mm

Beschermingklasse:

IP 54
IK 8

Aluminium_bescherming

Welke materiaal aluminium en welke beschermingsklasse?

Wij leveren standaard aluminium behuizingen met een poedercoating in RAL7001 voor een optimale corrosiebescherming van de kast. Andere kleuren zijn op aanvraag mogelijk. De behuizingen zijn zowel voor binnen- als buitengebruik geschikt en de standaard behuizingen hebben een IP66 waarde. De aluminium behuizingen zijn voorzien van RVS schroeven. Ze hebben een eenvoudige interieuropbouw dankzij draadboringen in de bodem voor montage van DIN rail of montageplaat.

De behuizingen zijn voorzien van naadloze geschuimde polyurethaan afdichting, waardoor ze bij een permanente temperatuur tussen -40°C en 100°C kunnen worden gebruikt. Met een speciale afdichting is dit zelfs nog te vergroten naar -50°C tot 140°C.

Mogelijkheden voor bewerkingen van de kast, bedrukking op de kast, EMC afscherming eventueel compleet met wartels gemonteerd en UL certificering. 

 

Maatvoeringen van aluminium behuizingen?

Standaard:

De kleinste standaard maatvoeringen beginnen bij 50x45x30mm en de grootste standaard wandkast heeft een afmeting van 600x310x180mm.

Check uw gewenste maatvoering in onze zoekmachine om de juiste behuizingen te vinden.

Maatwerk:
Wij begrijpen als geen ander dat standaard niet altijd past, daarom zijn wij flexibel in de maatvoering. Liggen de gewenste afmetingen binnen ons bereik, dan kunnen wij de kast voor u laten maken. Ook staande kasten zijn mogelijk in aluminium !

Voor meer informatie neem contact met ons op.

Stuur ons uw vraag