Aluminium behuizingen

Aluminium behuizingen, de voordelen ervan

Aluminium behuizingen

Wist u dat aluminium naast staal één van de meest gebruikte metalen ter wereld is? Dat is ook niet vreemd, want aluminium behuizingen zijn veelzijdig inzetbaar en bevatten uitstekende eigenschappen voor bijvoorbeeld industrieel gebruik.

Aluminium behuizingen hebben goede warmtegeleiding, zodat de componenten in de behuizingen niet oververhit raken. Aluminium is corrosiebestendig en heeft van nature een EMC-bescherming. In verhouding met plaatstalen behuizingen of RVS kasten, zijn aluminium behuizingen licht in gewicht en voordeliger in prijs. Het materiaal is sterk, flexibel en kan makkelijk worden bewerkt.

Wanneer u aluminium behuizingen gebruikt, zult u onder de indruk zijn van de veelzijdigheid. Deze behuizingen zijn uitermate geschikt voor verschillende toepassingen, zoals: industriële besturingen, testers, meetinstrumenten, communicatieapparatuur, elektronische informatieapparatuur, treinvervoer, medische apparatuur, audioapparatuur, enzovoort. 

Naast een standaard serie leveren wij ook aluminium behuizingen op maat.
Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op naar de mogelijkheden.

Het standaard assortiment van ViFa Enclosures omvat diverse afmetingen en uitvoeringen variërend tussen; 50 x 45 x 30 mm – 600 x 310 x 180mm

Klik hier om naar onze zoekmachine te gaan.

De aluminium behuizingen kunnen naar wens worden geleverd met bijbehorende montageplaat, DIN-rail van 15mm of 35mm en wandbevestigingsbeugels. 

aluminium behuizing explosie

Kenmerken aluminium behuizingen

RAL-code standaard: RAL7001
Speciale kleuren mogelijk
Waterdicht*: IP66 / IP67 / IP68
Slagvastheid**: IK08
NEMA beschermingsklasse; 1, 4, 4X, 6, 12 en 13
Schroeven: RVS (onverliesbaar)
Afwerking: poedercoat of blank
Geschikt voor buiten en binnen
Continue gebruikstemperatuur standaard -40˚C > < 100˚C Continue gebruikstemperatuur met speciale afdichting -50˚C > < 140˚C
Met Aardingspunt
Afdichting naadloos geschuimd
EMC-uitvoering met lakvrij veer-groefsysteem en geleidende dekselafdichting is op aanvraag leverbaar.

 

Heeft u vragen over kenmerken aluminium behuizingen?
Stuur een mail naar info@vifa-enclosures.nl of bel ons op 0591-729002.

Aluminium behuizingen MBA serie

IP codering & slagvastheid aluminium behuizingen

* De IP codering geeft aan in welke mate onze behuizingen stof- en waterdicht zijn. Zie ook onze blog over de beschermingsklasse voor nadere toelichting.

** De slagvastheid is een maat voor het vermogen van het materiaal schokenergie en slagenergie te absorberen zonder te breken. De IK-classificatie voor slagvastheid is vastgelegd in de Europese norm EN 62262 en zijn internationale tegenhanger – de norm IEC 62262:2002. De Europese norm voor behuizingen EN 50298 omvat ook de slagvastheidstest IK. Deze test staat beschreven in EN 50102.

De series DELTA en TAST, profielbehuizing en keyboard behuizing, hebben een aluminium frame en zijn leverbaar in diverse maten en uitvoeringen.

Aluminium behuizing TAST
Aluminium behuizing Delta-Box
aluminium behuizing MINI-TAST

Door onze onderlinge samenwerking en de samenwerking met onze klanten, komen we altijd tot een perfect passende oplossing voor elke uitdaging. 

Daarom ons motto: “Altijd een kast die past!