Polyester kast

Standaard polyester behuizingen

Vorige keer hebben wij uitgebreid de voordelen van RVS behuizingen besproken. In deze blog focussen we op de polyester kasten.

Voor onze polyester kasten hebben we meerdere leveranciers met ieder haar eigen specialisme. Zo hebben Multibox, Fibox en Uriarte een standaard assortiment polyester kasten. Dit is uiteenlopend van polyester behuizing industrie met geschroefd deksel in de maatvoering 75x80x55mm tot een polyester kast met deur in de maten 1250x750x320mm. 

Deze polyester kasten zijn uit voorraad leverbaar en kunnen naar wens worden voorzien van gaten en uitsparingen. Bij deze kasten is ook een groot assortiment aan accessoires leverbaar, zoals montageplaten, DIN-rails, wandbevestiging, frontplaten, binnendeuren of bijvoorbeeld inspectievensters. 

Wanneer er een wisselwerking van elektromagnetische straling dient te worden voorkomen, kan de polyester kasten worden voorzien van een EMC bescherming.

 

Voor advies kunt u contact opnemen met onze medewerkers.

Uriarte polyester GRP wandkast met gaten op klantwens
polyester behuizingen IP66 RAL7001
euro medium overzicht polyester behuizingen

Europoly polyester kasten

Onze Europoly polyester kasten zijn glasvezelversterkt (GRP), breed toepasbaar en voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Ze hebben MINI Euro wandkasten vanaf 300x250x160mm tot grote staande Maxi Euro kasten 1900x1250x600mm die op een sokkel kunnen worden geplaatst. 

De polyester behuizing shelter Mega Euro is een voorbeeld van een polyester kast die op vraag wordt gemaakt in groottes tussen 2400x2000x1000 – 2400x2000x4000mm. Deze polyester kast heeft excellente warmte isolerende eigenschappen. Door de thermische isolatie worden hoge temperaturen en condensatie in de polyester behuizing voorkomen. 


Voor meer informatie over polyester behuizingen klik hier

Via de Gensollen range van Europoly is het zelfs mogelijk om een maatwerk polyester kast te bouwen. Dit kan gemaakt worden van sandwich panelen met een polyurethaan foam laag van 20mm of 40mm. Hiermee kan met 20mm PU foam een K = 0.46W/m2 worden gehaald en met 40mm PU foam een K = 1.1W/m2 worden gehaald.

De glasvezelversterkte polyester behuizing energie van Europoly zijn bij uitstek geschikt voor in de wind- en zonne-energie. En zijn toegepast en getest door vooraanstaande bedrijven als bijv. ABB, Siemens en Equans (ook bekend als ENGIE en GDF Suez) 

Door een antistatische coating aan te brengen op de europoly polyester kasten zijn deze tevens inzetbaar in omgevingen met een explosieve atmosfeer (ATEX). Denk bijvoorbeeld aan in de petrochemie bij bedrijven als Shell en ExxonMobil.

Gensollen maatwerk polyester GRP shelter
Mega Euro Shelter Europoly polyester behuizing
Gensollen Europoly shelter 2500x2000x2000mm water board of the sea
Door de vele toepassingsmogelijkheden van onze polyester kasten, bent u bij ViFa Enclosures aan het juiste adres.

Door onze onderlinge samenwerking en de samenwerking met onze klanten, komen we altijd tot een perfect passende oplossing voor elke uitdaging. 

Daarom ons motto: “Altijd een kast die past!