Kunststof behuizingen van leverancier – Fibox

Onze leverancier Fibox (Finland, Duitsland) heeft een groot
assortiment in kasten. Ze hebben verschillende series met ABS, PC en polyester
kasten. Wandkasten, industriële kasten, modulaire behuizingen en kasten voor
klemmenstroken.

Een voorbeeld van modulaire behuizingen is de EK-serie. Deze heeft dezelfde maatvoering als de oude Weber FK-1000 kasten en kan hier veelal zonder problemen mee uitgewisseld worden.

Voor advies kunt u contact opnemen met onze medewerkers.

EK_Weber_FK-1000
kabelinvoering

De MNX range is met 260 verschillende modellen een van de meest omvangrijke serie behuizingen. Het is een robuuste kast ontworpen voor het huizen van alle mogelijke elektrische en elektronische componenten. En kan in veeleisende omstandigheden worden toegepast, waar bijvoorbeeld IP66 of IP67 is vereist.

Kenmerken van de MNX behuizing bij de 2 verschillende materiaalsoorten.
PC: IP 66/67; IK 08; NEMA 1, 4, 4X, 6, 12 en 13; UL 746C 5V; UL 508
ABS: IP 66/67; IK 07; NEMA 1, 4, 4X, 6 (12 en 13); UL94HB

Fibox levert tevens EX-behuizingen geschikt voor explosiegevaarlijke omgevingen. Deze PC behuizingen zijn beschikbaar in de maatvoering van 188x188x130mm tot 558x378x180mm. Ze worden ontworpen, getest en geproduceerd conform internationale normen. Alle certificaten – ATEX/IECEx – worden door de fabrikant onder licentie van keuringsautoriteiten uitgegeven.

Naast de standaard series heeft Fibox ook behuizingen geschikt voor de Amerikaanse en Canadese markt. Deze kasten zijn UL gecertificeerd en voldoen aan de eisen gesteld door NEMA.

Ook op het gebied van accessoires heeft Fibox ruime mogelijkheden. Voorbeelden zijn wartels, metrische & membraam invoerdeksels, inspectievensters en ontluchtingsdoppen.

 

Voor meer informatie over Fibox behuizingen klik hier.

Blog 4 - inspectievenster
Volgende week een toelichting op de specialiteiten van onze leverancier Multi-Box.

Door onze onderlinge samenwerking en de samenwerking met onze klanten, komen we altijd tot een perfect passende oplossing voor elke uitdaging. 

Daarom ons motto: “Altijd een kast die past!